A foglalkoztatási helyzet javításán dolgoztunk

2020. február 27-én Ajkán rendeztünk meg egy újabb HR Crém rendezvényt, melyre a vállalati oldal szereplőin túl több oktatási intézmény képviselőjét, kamarákat és egyesületeket hívtunk meg. Teljes volt a paletta, hiszen a foglalkoztatási kérdésekben érintett minden szereplő bekapcsolódhatott abba a műhelymunkába, melyek a HRC Group Ajka munkatársai szerveztek.

Nagyon motiváló volt látni, hogy a középiskolák, az állami és civil intézmények képviselői és mindenki a teremben egy emberként fókuszált a helyi foglalkoztatási problémák megvitatására és gőzerővel dolgoztak a megoldásához szükséges lehetőségek feltárásán.

Legnagyobb sikerként könyvelhetjük el, hogy ott az asztalnál ülve olyan elvi együttműködések is elindultak, amelyek a régió számára különleges fontossággal bírnak: a teljes munkavállalói életpálya támogatása, a fiatalok helyben tartása, a szektorok közötti együttműködés erősítése és javítása.

Konkrét kérdéseket sikerült megfogalmazni: melyek lehetnek a foglalkoztatási problémák gyökerei? Mi az, ami nincs, de szükséges lenne Ajkán? Mi az, ami van, de nem működik megfelelően? Hogyan oldhatjuk meg ezen problémákat közösen? Rövid, közép és hosszútávú célokat fogalmaztunk meg, amelyeket a jövőbeni együttműködés alapjaként fogunk megvalósítani az érintettekkel.

Annyira nagy volt a lelkesedés, hogy az esemény újabb állomásért kiált, dolgozunk a következő lehetőségen!

HRC Group Ajka - Foglalkoztatás és munkaerő-piac
Műhelymunkában a HR Crémen

A rendezvény az „EFOP-1.5.2-16-2017 Humán közszolgáltatások fejlesztése az ajkai térségben” című pályázatból valósult meg.