Álláskereső tippek III.

Az előző részekben megvizsgáltuk melyik munka állhat közel leginkább személyiségünkhöz és milyen trükköket érdemes bevetni az álláskeresés során.

Ebben a részben arra hoztunk ötleteket mit tegyél, amikor már közel az interjú időpontja.

1, KÉSZÜLJ FEL

Írj össze pár kérdést, amivel már gyakrabban találkoztál állásinterjú során és gondold át mit válaszolsz majd rájuk. Nézz utána a cégnek, mivel foglalkozik, mik az érdekességei, fontos hírek róla. Minél több információt olvasol el, annál biztosabban tudsz te is kérdezni.

2, TANULJ A HIBÁKBÓL

Az álommunka megtalálásához általában több interjún át vezet az út, amik nem mindig sikerrel zárulnak. Ne csüggedj, fel a fejjel és menj tovább!  Tanulj, tapasztalj, vizsgáld meg mit tudsz még optimalizálni az interjú szokásaidon.  

3, AZ ELSŐ 30 MÁSODPERC

Az első benyomás a legfontosabb. Képzeld el, hogy van 30 másodperced arra, hogy mesélj magadról. Mit mondanál? Sokszor már ekkor eldől, mennyire vagy szimpatikus annak, aki az interjút tartja.

4, MICHELANGELO

A sorozatunkat egy idézettel zárjuk, amit Michelangelo mondott. “Ha magasra tesszük a lécet és nem tudjuk elérni az korántsem akkora baj, mintha alacsonyra tesszük és hamar átugorjuk.”

Ne feledd, lehet, hogy valami csak elsőre tűnik nagy falatnak, de ha az ember lépésről lépésre halad és nem futamodik meg a kihívásoktól, akkor annak előbb vagy utóbb meglesz az eredménye.

Mindenkinek sok sikert kívánunk, hogy megtalálja a számára tökéletes munkát, ha pedig ebben segítségre van szükséged, keress minket bátran!