Home Office eszközök

2019-ben még nem is tudtuk hova tenni azokat a fogalmakat, mint a Home Office vagy hibrid munkavégzés. Aztán a pandémia miatt, minden megváltozott. Ma már legtöbb munkahely, ha van rá lehetősége, kínál ilyen lehetőségeket.

Viszont a nappali, a hálószoba vagy a konyha nem erre lett kitalálva, valószínűleg senki nem úgy rendezte be a házát, hogy az az irodai körülményeknek is megfeleljen. Márpedig vannak eszközök, amik nélkül a munkavégzés nehéz.

Laptop – Vehetnénk alapvetőnek a dolgot, de ez nem ilyen egyszerű, hiszen sok cég az asztali gépet preferálja. Mivel ezeket az ember nehezen viszi haza, mikor szükséges, ezért a Home Office munkavégzésre igen alkalmatlan. Valamint az sem mindegy milyen laptopról van szó, persze nem minden munkához kell igazi erőgép, azért az elengedhetetlen, hogy a laptop bírja az egész napos munkavégzést és rendesen fussanak rajta azok a programok, amelyekre szükségünk lehet a munkavégzés során.

Monitor – Aki dolgozott már egész nap, egy kis laptop előtt az pontosan tudja milyen érzés, mikor a nap végére szinte kifolyik az ember szeme. Az apró képernyő sokszor okoz migrént, ezért nem érdemes ezen spórolni, ráadásul a munka is hatékonyabb, ha nagyobb felületen látjuk azt.

Fülhallgató – A személyes megbeszéléseket az online meeting-ek váltják fel, ehhez pedig két fontos dologra van szükségünk. Az egyik a webkamera, a másik pedig egy fülhallgató. A kamera adott a laptopban, viszont a fülhallgató elengedhetetlen ahhoz, hogy az esetleg zajos környezetben is jól halljátok egymást.

Szék és asztal – A kanapé vagy ebédlőasztal gyorsan derékfájáshoz vezethet, így ezek megléte szinte elengedhetetlen. Az asztalnál arra kell figyelnünk, hogy magassága állítható legyen és minden eszközünknek biztosítson elég helyet. A szék kapcsán a legfőbb, hogy a nyakat és a derekat támassza meg, valamint, hogy a támlája dönthető legyen, a magasságát pedig tudjuk állítani.

Hosszabbító és elosztó – Könnyen találhatjuk magunkat otthon abban a helyzetben, hogy a kábel nem ér el a konnektorig vagy ha mégis hamar elfogy a hely miután bedugtunk minden szükséges eszközt, ezért sok bosszúságtól kímélnek meg ezek az apró dolgok.

Nyomtató – Ezek az állások általában az online munkához kapcsolódnak, néha pedig előfordul, hogy ki kell nyomtatni valamit vagy épp beszkennelni. Ha ilyenkor mindig el kell rohanni az irodába vagy a papírboltba, sok időt elvesztesz, így legjobb, ha beszerzel otthonra egy multifunkcionális nyomtatót.

Ha ezek megvannak, meglátod majd mennyivel egyszerűbb az otthonról való munkavégzés, akár egy kis sarkot is ki tudsz alakítani, ahol tényleg csak a munkádra tudsz koncentrálni és semmi nem zökkent ki belőle.