Kiaknázatlan lehetőségek a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában

Egyre több magyarországi cég alkalmaz állományában megváltozott munkaképességű munkavállalót, a munkaadók pedig pozitív tapasztalatokról számoltak be a közös munkavégzéssel kapcsolatban és az esetek döntő hányadában a munkavállalóknak minden probléma nélkül sikerült beilleszkedniük a közösségbe.

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása az évek során egyre inkább kedvezően alakult, ennek ellenére a vállalatok továbbra is csak részlegesen használják ki a munkaerőpiaci csoportban rejlő a lehetőségeket.

A visszatartó erők között szerepelhet első körben a tapasztalat nagyfokú hiánya mind a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását, mind a munkavállalását illetően, mindkét fél vonatkozásában. Felmerülhetnek dolgozói és munkáltatói részről is feltáratlan igények, valamint kérdések, amelyek vissza tartó erőként hatnak, aminek következtében a megváltozott munkaképességű emberek felé kevésbé mernek nyitni a vállalatok, továbbá az előbbiek pedig sok esetben félnek belépni a munkaerőpiacra.

Azok a munkaadók viszont, akik mégis alkalmaznak ebbe a kategóriába eső dolgozókat, túlnyomórészt pozitív tapasztalatokra tettek szert. A munkaadók arról számoltak be, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalóik általában pontosabbak, megbízhatóbbak, szabálykövetőbbek, lojálisabbak, kevesebbet hiányoznak, valamint a belső motivációjuk is nagyobb.

Azok a cégek, akik nem élnek ennek lehetőségével, az esetek körülbelül felében fel sem merült ennek az opciónak a eshetősége, pedig különösen fontos, hogy kiaknázzuk a munkaerőpiaci csoportban rejlő potenciálokat.