Óbudai Egyetem – modellező szoba megnyitó

„A kutatók olyan hétköznapi emberek, akiknek különleges munkájuk van!”

A Kutatók Éjszakája egy ingyenes eseménysorozat, ami Európa-szerte kerül megrendezésre. Idén ezt szeptember 30. és október 1. között tartották. Az eseményt először 2006-ban kezdeményezték Magyarországon is, azóta pedig a nagy sikerre való tekintettel minden évben megszervezik, hasonlóan több mint 30 országhoz. Az esemény keretein belül több mint 21000 kutatóval lehet akár találkozni, személyes kapcsolatot teremteni, játszani, beszélgetni, sportolni, miközben bepillantást nyerhetünk a tudomány titokzatos világába.

A programsorozatban több intézmény is részt vett, köztük az Óbudai Egyetem is.

Idén az esemény keretein belül az Ybl Miklós építőipari Kara izgalmas kísérletekkel, inspiráló előadásokkal, érdekes laborbejárásokkal, szórakoztató bemutatókkal és játékos programokkal várta azokat az érdeklődőket, akik szerettek volna betekintést nyerni az építészmérnöki és építőmérnöki szakmába.

A HRC Group fontosnak tartja, hogy támogassa a tehetségeket, így idén részt vett a rendezvényen, mint támogató. A rendezvény keretein belül egy modellező szobát adtak át a hallgatóknak, amelyben a tanulók a nap 24 órájában helyben biztosított eszközökkel készíthetik el makettjeiket és a 3D modelljeiket.

Ez nagyon fontos kezdeményezés a diákok részére, hiszen egy makett elkészítéséhez hatalmas asztal kell, valamint drága és speciális eszközök. Ráadásul ezeket az elkészült tervezeteket problémás még szállítani is.

A programok még további színesítése érdekében a HRCV nyereményjátékot is szervezett. A játék lényege az volt, hogy a résztvevőknek egy nagy tálban levő földimogyorók számát kellett megtippelni. Az, aki a legjobb tippet adta le, nyerhetett egy speciálisan, a vizsgaidőszakra optimalizált túlélőcsomagot, benne többek között kávéval, levessel, édesség hegyekkel és még sok más hasznos és vicces dologgal.

Reméljük, hogy a jövőben több hasonló programban tud a cégünk részt venni, amellyel a fiatalokat támogatja és segítheti a későbbi elhelyezkedésüket.