Álláskereső tippek I.

A sikeres álláskeresés támogatója az önismeret.

Az önismeret fontos szerepet játszik az álláskeresésben, hiszen, ha tökéletesen ismered az erősségeidet és a gyengeségeidet könnyebben tudod meghatározni milyen pozíció és munkakörnyezet ideális a számodra. Megfelelően be tudod majd azonosítani a képességeidet és tapasztalataidat, ezáltal magabiztosabb leszel az álláskeresés során. Így hatékonyabban és bátrabban tudsz munkát keresni.  

Annak érdekében, hogy könnyebben menjen az önismeret és az álláskeresés folyamata mostani sorozatunkban végig kísérünk titeket a munkakereséstől az állásinterjúig, hogy az álláskeresés egy jó kalandot jelentsen számodra. 

Az első részben segítünk, hogy megtaláld céljaidat, amelyekért érdemes küzdened: 

1, ÍRD ÖSSZE MIKET SZERETSZ  

Nem is olyan könnyű elsőre megfogalmazni miket is szeretünk a munkában csinálni, milyen feladatokban éreznénk jól magunkat hosszabb távon. Vedd elő a fehér lapot és kezd el összeírni szakmailag és emberileg hogyan érzed jól magad, így látni fogod az erősségeidet is.  

2, ISMERD MEG MAGAD MÁSOK SZEMÉVEL 

Kérdezd meg barátaidat, ismerőseidet miket szeretnek benned, az intelligens visszajelzés mindig fejleszthet bennünket, ha mások szemén keresztül is megláthatjuk magunkat. 

3, MIKET SZERETNÉL TANULNI A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN? 

Olyan munkahelyet érdemes választani, amelyik támogatja a fejlődési lehetőségeidet. Ehhez tudnod kell miben fejlődnél. Esetleg nyelvet tanulnál, programokat ismernél meg, tanfolyamokat végeznél? Írd össze szakmai fejlődési igényeidet és nézd meg melyik állás miként támogatná a céljaidat. 

4, LÉNY KÍVÁNCSI, FIGYELD A KÖRNYEZETEDET  

A gyermeki kíváncsiság megőrzése könnyebbé teheti az álláskeresés folyamatát. Nem biztos, hogy elsőre megtalálod az ideális helyedet, de mindenhol tanul az ember. Légy kíváncsi, nyitott, figyeld az embereket magad körül. Tudd, hogy mit szeretnél és ne add fel a keresést.