Álláskereső tippek II.

Az előző részben áttekintettük, hogyan is érdemes kiválasztanunk azt az állást, amiben majd szeretnénk dolgozni a jövőben és ami a leginkább illik a személyiségünkhöz. 

Ebben a részben megnézzük, mik azok a praktikus tippek, amik az álláskeresés során hasznosak lehetnek: 

1, LÉGY NYITOTT 

Sokszor mondják, hogy az számít milyen a kapcsolati hálód. Ez álláskeresés során is jól jöhet, hogy így minél szélesebb körben tájékozódhass a lehetőségeidről. Ráadásul a beilleszkedés is sokkal könnyebben megy, ha már legalább egy embert ismersz ott. 

2, HOL ÉRDEMES KERESNI? 

Ha már tudod, mit szeretnél csinálni, a következő kérdés csak az, hogy hol érdemes neki állni keresni. Sokat segíthet, ha informálódsz az ismerőseidtől, ők merre kezdték a kutatást, valamint léteznek kifejezetten erre létrejött álláskereső oldalak és fejvadász cégek is, amik sokat segíthetnek az álláskeresés során. 

3, NÉZZ UTÁNA 

Ha van egy cég, ahol szívesen dolgoznál, nézd meg az oldalukat, esetleg küld el önéletrajzod, így lehetőséged nyílik rá, hogy megismerjenek. 

4, MIT SÚG AZ ÖSZTÖNÖD? 

Ha több munka is szóba jöhet, hallgass az ösztöneidre, ez segíthet a döntéshozatalnál. Gondold végig, hol tudnád magad elképzelni a jövőben és melyik tölt el a legnagyobb lelkesedéssel. 

5, NEM MINDEN A PÉNZ 

Persze az ember örül a jobb fizetésnek, de ha az a munka nem tölt el örömmel és minden nap egyre nehezebb, akkor nem árt átgondolnod mennyire éri meg. Ne feledd a sikereid nem mindig a bankszámládon jelennek meg, fontosabb, hogy hosszútávon is elégedett legyél a munkáddal. 

6, NE CSÜGGEDJ 

Ha már túl vagy pár interjún, akkor tudod, hogy nem mindig kellemes élmény, de ne csüggedj, minden rossz élmény, kellemetlen telefonhívás csak téged erősít és tapasztalatokkal gazdagít. 

A következő részben pedig rátérünk arra, milyen trükkök segítenek abban, hogy könnyebben menjen az interjúra való felkészülés.