Az ideális önéletrajz felépítése

Az önéletrajz célja, hogy segítsen nekünk személyes találkozót vagy interjút szerezni. Ha behívnak, akkor az azt jelenti, hogy az önéletrajz jó volt, amit megírtunk. Ez segít megállapítani milyen önéletrajzot is kéne írnunk, ami segít kitűnni a többi jelölt közül és meggyőzi a munkáltatót, hogy mi vagyunk az ideális jelöltek a pozícióra.

 Összeszedtünk azokat az elemeket, amik elengedhetetlenek egy jó önéletrajzhoz:

1, Személyes adatok

 Az önéletrajz elején adjuk meg röviden a személyes adatainkat - név, lakhelyünk és születési dátumunk, fontos, hogy olyan elérhetőségeket adjunk meg (telefonszám, e-mail cím), amiken ténylegesen el tudnak érni minket.

3, Célkitűzés

Hangsúlyozzuk ki az önéletrajzban, hogy milyen pozícióra jelentkezünk, és hogy miért vagyunk megfelelőek az adott pozíció betöltésére. Ez az első benyomást adja a munkáltatónak.

4, Iskolai végzettség

Az önéletrajzban adjuk meg az iskolai végzettségünket, ahol tanultunk, és az ott elért eredményeinket.

5, Munkatapasztalat

Abban az esetben, ha már rendelkezünk korábbi munkatapasztalattal, az önéletrajzban soroljuk fel a munkahelyeket, amelyeken dolgoztunk, az ott betöltött pozíciókat, a tapasztalatainkat és az elért eredményeket. A munkahelyeket időrendi sorrendben említsük meg, az aktuális vagy legutóbbi munkahellyel kezdjük.

6, Készségek

Az önéletrajzban érdemes kiemelni azokat a készségeket, amelyek az adott pozícióban hasznosak lehetnek. Ez magában foglalhatja a nyelvtudást, az informatikai készségeket, a vezetői készségeket vagy bármilyen más speciális tudást, amelyek a pozícióhoz kapcsolódnak.

7, Referenciák

 Felsorolhatunk és adhatunk meg referenciákat, amelyek segíthetnek a munkáltatónak megerősíteni a tapasztalatainkat és képességeinket

8, Hibák elkerülése

 Az önéletrajzban kerüljük el az általánosításokat.

Ha úgy érzed segítségre van szükséged, keresd meg legközelebbi irodánkat, ahol munkatársaink szívesen segítenek önéletrajzod elkészítésében és az új munkahelyed megtalálásában is.