Mit tehet a munkáltató a munkavállaló egészségéért?

Gyergyák Zsófia és Grőber Erika a HRC Group Ajka irodájának képviseletében tartottak előadást a Pannon Egyetem HR szakos hallgatóinak Veszprémben. Munkavédelem és ergonómia előadás keretében minden olyan kérdéskört végig jártak, amely a munkavállalói egészséget érinti és amit egy vállalat ma már könnyűszerrel megtehet a dolgozóiért. Sportolási lehetőségek biztosítása az irodában, konditerem bérlet, céges jóga, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Sok helyen elérhetőek egészséges ételek, gyümölcslevek, magok. Előszeretettel áldoznak a vállalatok a prevencióra, azaz a megelőző szűrővizsgálatokra is. Divatos is és nagyon egészséges a biciklivel járás a munkahelyre, könnyen összeköthető a kellemes a hasznossal. Az egészséges életmód részének tekintjük ma már az egészség coachingot, a dühkezelés tréninget vagy a kommunikációs tréningeket. Ezekről sem szabad megfeledhetni, hiszen egy elfojtott munkahelyi konfliktus akár a munkavállaló elvesztését is okozhatja, amit nyilván senki sem szeretne.

Grőber Erika kolléganőnktől Gyergyák Zsófia vette át a szót, aki részletesen kitért a mentális egészség fontosságára. Bizonyára mindenkivel előfordult az iskolában, hogy valamiért nem akart bemenni órára, iskolába, nem akart találkozni a társaival. Mi okozza ezt? Miért érezzük rosszul magunkat? Bizonyára azért, mert valami olyan helyzetben küszködünk, amelynek a megoldása nehézkes számunkra. Munkahelyen is adódik stresszhelyzet, elfáradunk, kiégünk és ez kihatással van a teljesítményünkre is, csak úgy, mint anno az iskolában. Felnőtt fejjel azonban talán még mélyebb problémákkal is szembesülünk. Egy haláleset a családban, egy rosszul megválasztott hitel, végrehajtás, anyagi problémák, megoldatlan jogi csapdák, amibe bárki könnyűszerrel belekeveredik. Az ilyen jellegű problémák ugyanúgy „ráülnek” a mindennapjainkra, a munkahelyi teljesítményünkre, a lelkiállapotunkra. A padlóról felállni, a bajból kikeveredni néha csak a megfelelő szakember megtalálásával lehetséges. Az ilyen jellegű élethelyzetek megoldásában már sok munkáltató tud segítő jobbot nyújtani a dolgozóinak, akár egy Gondoskodó Munkáltatói Program (=EAP) keretében.

A EAP olyan szakembereket tömörít, akik a magánjellegű, mindennapi problémákat tudják orvosolni! Rohanó világunkban muszáj embernek maradnunk és sokkal érzékenyebben kell reagálnunk az emberi problémákra, ebben tud nagyot lendíteni az EAP, nem is beszélve arról, hogy a HR-es kollégák munkáját is nagyban segíti. Gratulálunk a kollégáknak a sikeres előadáshoz és köszönjük a lehetőséget a Pannon Egyetemnek és Biermann Margit Mesteroktatónak!

EAP programunkról bővebben ITT.