Neked is dolgoznod kell karácsonykor?

A karácsony közeledtével mindenki ünnepi lázban ég, izgatottan készül rá, de mi van akkor, ha dolgozni kényszerülsz karácsonykor?

Hogyha elkerülhetetlen, hogy munkába kelljen menned, akkor próbáld meg a legjobb körülményeket megteremteni. Ha lehetőség van otthonról dolgozni, akkor kérd meg a főnököd, hogy hadd maradhass otthon, így legalább nem kell az irodában lenned az ünnepek alatt. Ha nem adott ez a lehetőség, akkor kérj olyan beosztást, ami által marad valamennyi szabadidőd. Hogyha ez sem járható út, akkor gondolj a jövőre, hogy olyan közös megoldást találjatok, ami számotokra a legmegfelelőbb.

Amennyiben nem tudod átszervezni a munkát, hát szervezd át a karácsonyt. A szűk családdal meg lehet beszélni. hogy pár nappal később vagy előbb ünnepeljetek. Sokan azért nem állnak elő ezzel, mert nem akarják megváltoztatni a hagyományokat, ám könnyebb ezen változtatni, mint hinnénk és biztosan mindenki megérti.

Sokan szoronganak attól, hogy kimaradnak az ünneplésből és a hangulatból. Hajlamosak lehetünk ilyenkor a közösségi oldalakba merülni, azonban azt nézni, ahogy mások ünnepelnek nem fog segíteni. Sőt, ronthat is a szorongáson. Ezt könnyen megelőzheted azzal, ha hagyod a telefonozást és a böngészést a munka közben. Próbálj ezeken a napokon pozitív maradni, hiszen a karácsony is csak néhány nap és semmi olyan nem fog történni, amit ne lehetne bepótolni máskor.

Ha már egyszer munkával kell töltened az ünnepnapokat, hát maxold ki. Vesd bele magad, hogy minél előbb végezz. Azzal, ha belemerülünk az önsajnálatba, nem leszünk előrébb. Ha morgással töltjük a napot, azzal csak nekünk lesz rosszabb.

Bárhogy is legyen, nem szabad rágörcsölni a karácsonyra. A szorongásunk legtöbbször abból adódik, hogy félünk kimaradunk valamiből, pedig minden csak hozzáállás kérdése. Ha valaki megpróbálja kihozni, így is a legjobbat az egészből, valószínűleg munka mellett is kellemesebben tölti majd a karácsonyt, mint az, aki eldöntötte, hogy ez miatt az egész el van rontva. Minden azon múlik, hogyan állunk hozzá.