Önéletrajztól az interjúig

Végre rátaláltál egy álláshirdetésre, amire szívesen beadnád az önéletrajzod? Viszont a tiedén kívül még számos önéletrajz landol a munkáltatónál, így hát ki kell tűnnie a többi közül.

Éppen ezért összegyűjtöttünk neked néhány tippet, amivel sikerül eljutni az állásinterjúig:

1, Rendezett és áttekinthető elrendezés

Az önéletrajzunkat úgy kell elrendezni, hogy áttekinthető és könnyen érthető legyen. Használjunk szakaszokat, címsorokat, pontokat, hogy a munkáltató könnyedén megtalálhassa az információkat, amelyekre kíváncsi.

2, Személyre szabott

 Az önéletrajzunkat célszerű mindig személyre szabva elkészítenünk az adott állásra. Tartalmaznia kell azokat a készségeket, tapasztalatokat és eredményeket, amelyek a pozícióhoz kapcsolódnak.

3, Konkrét eredmények és tapasztalatok bemutatása

Érdemes bemutatni, hogy milyen eredményeket értünk el a korábbi munkahelyeinken, és hogyan járultunk hozzá az adott cég sikeréhez.

4, Rövid és tömör

Az önéletrajzunknak rövidnek és tömörnek kell lennie, ideális az egy oldal hosszúságú.

5, Nyelvtani hibák elkerülése

 Az önéletrajzunkat figyelmesen olvassuk át, és ellenőrizzük a nyelvtani helyességet. A helyesírási és nyelvtani hibák negatív hatással lehetnek az önéletrajzra.

6, Legyünk őszinték

 Az önéletrajzunkban mindig legyünk őszinték. Ha valamit nem tudunk vagy nem értünk hozzá, azt nem kell feltüntetni. Az őszinteség és az átláthatóság mindig nagyra értékelendő.

7, Használjunk határozott szavakat

Az önéletrajzunkban használhatunk határozott és erőteljes szavakat használjunk, amelyek kiemelik a készségeinket és eredményeinket. Például használjunk olyan szavakat, mint "megvalósítottam", "fejlesztettem", "koordináltam", "növeltem" stb.

Ha ezeket a kis tippeket használod, biztosan felkelted a toborzók figyelmét és máris egy lépéssel közelebb kerülsz az állás megszerzéséhez.  Abban az esetben, ha segítségre van szükséged, keress minket!