Te is izgulsz állásinterjú előtt? Mutatunk 4+1 tippet, hogyan lehet könnyebb.

Az álláskeresést csak kevesen képesek átvészelni izgulás nélkül. Az emberek többsége idegesen vág neki az interjúnak, sőt vannak, akik előző este már aludni sem tudnak.

A stressz teljesen természetes velejárója azoknak a helyzeteknek, amikor valami megmérettetésen esünk át. Van, akinek előnyére válik ez a helyzet, de van, akit megbénít és nem képes megmutatni, milyen képességekkel rendelkezik valójában.

Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy jobban kezeld az szorongást, és magabiztosabb legyél az beszélgetés során:

1. VÉGEZZ ELŐZETES KUTATÁST A CÉGRŐL ÉS A POZÍCIÓRÓL

Ismerd meg a céget és a pozíciót, amelyre jelentkeztél. Nézd át a céges weboldalt, a közösségi médiát, a termékeiket, szolgáltatásaikat és a híreket. Minél több információ áll rendelkezésedre, annál magabiztosabban tudsz válaszolni az interjúztató kérdéseire.

2. GYAKOROLJ OTTHON

Állíts össze néhány interjú kérdést, amelyekkel gyakran találkozol és gyakorold azokra a válaszokat. Gyakorold hangosan, hogy magabiztosabbá válj.

3. KÉSZÍTS ELŐ MINDENT ELŐZŐ NAP

Az interjú előtt készíts elő mindent, amire szükséged lesz, például a ruhádat, a cipődet, a fényképes igazolványodat, az interjúra vonatkozó információkat és a kérdéseket, így mikor indulnod kell biztos nem csúszol meg az időben, amiatt, hogy valamit nem találsz.

4. NE FELEJTSD EL A LÉGZÉSTECHNIKÁT

Ha még mindig izgulsz az interjú előtt, próbáld ki a mélylégzést. Lélegezz be mélyen az orrodon keresztül, majd tartsd bent a levegőt 2-3 másodpercig, majd lassan fújd ki a levegőt a szádon keresztül. Ezt ismételd addig, míg az izgalmad csökkenni nem kezd.

4+1 NE FELEJTSD EL, AZ INTERJÚZTATÓK IS CSAK EMBEREK

 Az interjúztatók is emberek és ők is szoktak izgulni az interjúk előtt. Ne felejtsd el, hogy a céljuk az, hogy megismerjenek téged, valamint, hogy megtudják, hogy hogyan tudnál hozzájárulni a céges csapatukhoz.

Ezek az egyszerű tippek segíthetnek abban, hogy csökkentsd az interjú előtti izgalmadat és magabiztosabbá válj az beszélgetés alatt. Azonban ne feledd, hogy az izgalmad természetes és nem vagy egyedül vele.